زعفران در حقیقت پرچ (تارهای باریکی که در مرکز گل قرار دارند) نوعی گل می باشد که به گل زعفران شهرت دارد و از نوع سنبقیان می باشد. این گیاه بومی ایران می باشد و دارای سابقه کشت چندین هزار ساله در کشورمان می باشد و یکی از گیاه های مصرفی در ایران باستان بوده است.
برای اینکه مطمئن باشید زعفران اصل و خالص می خرید، باید زعفران کامل بخرید. معمولا زعفران های آسیاب شده به دلیل مخلوط بودن با گلرنگ، رنگ و عطر کمتری نسبت به گل اصلی زعفران دارند و گاهی به دلیل همین قیمت کمتر، مشتری را به سمت خود می کشانند. به طور کلی، بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن «دخترپیچ» می گویند. این زعفران، صددرصد طبیعی است و سر ریشه آن دست نخورده و مانند رشته ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است. برای اینکه بتوانید زعفران را خوب پودر کنید و خرده های آن را هم از دست ندهید، باید آن را دستی پودر کنید.
عوارض زعفران
به دلیل عوارض زیاد معمولا توصیه می شود بیشتر از ۲ گرم زعفران در طول روز مصرف نشود. از مهم ترین عوارض زیاده روی در مصرف زعفران عبارتند از:
- کاهش ضربان قلب
- استفراغ
- سرگیجه
- بی حالی
- رنگ پریدگی
- سردرد
- ضعف شدن حواس
- اسهال
- سقط جنین
به دلیل عوارضی که زیاده روی در مصرف زعفران دارد، توصیه می شود خانم های باردار در مصرف آن احتیاط و حتی در مواردی از این کار خودداری کنند. علایم مسمومیت با خوردن زعفران فراوان می تواند خود را با تهوع، خونریزی رحم، کولیک روده، اسهال خونی، ادرار خونی، خونریزی از بینی، سرگیجه و زرد شدن پوست و مخاط بدن نشان دهد.
خواص زعفران
متخصصان طب سنتی و گیاهان دارویی خواص زیادی برای زعفران برشمرده اند که به مهم ترین آنها اشاره ای خواهیم داشت:
- نشاط آور
- افزایش و بهبود خلق
- تقویت قوای جنسی
- مقوی مثانه و ادرارآور
- شاداب کننده پوست
- قاعده آور
- کمک به بهبود عملکرد قلب و کبد
- مقوی معده
- از بین برنده بوی بد دهان
- بهبوددهنده درد نقرس و درد رحم
- خواب آور و آرامش بخش
- درمان افسردگی های خفیف به دلیل نشاط آور بودن
- کاهنده تب، سردرد و حالت تهوع
- اشتهاآور
- افزایش دهنده قدرت حافظه
- کاهش دهنده فشار و چربی خون
- ضد نفخ
Leave a Comment