۱٫گوشت مغز ران گوسفند یا سردست ۵۰۰ گرم،می توان از مغز ران گوساله در تیراژ صنعتی استفاده کرد.
۲٫لپه ۱۵۰ گرم،بهترین و مرغوبترین لپه،لپه آذر شهر است.
۳٫ نمک یک قاشق مربا خوری
۴٫ پودر فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
۵٫ادویه ی هفتگانه یا خوش عطر یک قاشق مربا خوری
۶٫زعفران آب شده یک قاشق چای خوری
۷٫پیاز متوسط ۲ عدد
۸٫روغن ۵۰ گرم
۹٫ لیمو عمانی ۴ تا ۵ عدد
۱۰٫رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
۱۱٫آب ۶ لیوان یا یک لیتر و نیم
روغن+پیاز را بصورت نگینی خرد می کنیم و سرخ می نماییم،رنگ طلایی شود+گوشت را حبه قندی کوچک کرده+لپه را از قبل خیس کرده و آب لپه را خالی کرده و با گوشت یک تفت خیلی کوچک می دهیم.(تفت بیشتر لپه باعث سفتی لپه می شود)+آب تا جوش بیاد.پس از جوش آمدن،اگر گوشت کف داشت،کف گوشت را می گیریم و حرارت را کم می کنیم.
می توان در این خورشت هم مثل خورشت قورمه سبزی درصد آب را کم گرفت و از استاک گوشت یا قلم استفاده نمود.
در یک ماهیتابه و یا ظرف کوچک دیگری،جداگانه کره را بمقدار ۲۰ گرم برای عطر و طعم بیشتر+روغن+یک عدد پیاز کوچک را نگینی می کنیم و در مخلوط کره و روغن طلایی
می نماییم+رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود و عطر بیشتری بگیرد+نمک+پودر فلفل سیاه+ادویه هفتگانه(خوش عطر) را تفت می دهیم.
در یکساعت پخت آخرخورشت از لیمو عمانی،به روشی که در خورشت قورمه سبزی گفته شد
استفاده می کنیم.و به خورشت اضافه می نماییم+مخلوط ربی که جداگانه تفت داده بودیم.
در آخر به خورشت،زعفران آب شده را اضافه می نماییم.
نکته ۱:زمان پخت خورشت قیمه ۳ ساعت می باشد.
نکته ۲:در خورشت قیمه می توان برای از بین بردن بوی ضخم گوشت و لپه از چوب دارچین استفاده کنیم و چوب دارچین را باید قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و ادویه برداریم.
نکته ۳:خورشت قیمه را اگر با سیب زمینی استفاده کنیم،قیمه سیب زمینی می شود.که در کارهای صنعتی از چیپس خلال استفاده می شود.
نکته ۴:برای کار صنعتی،خورشت قیمه بادمجان از ۲ تا ۳ عدد بادمجان سرخ شده نازک استفاده می شود و بر روی خورشت قیمه قرار می گیرد.
در کارهای فانتزی و مجلسی جداگانه در ظرف دیگر بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی های سرخ شده را قرار می دهیم+پیاز داغ و آب که با هم بپزد.
اگر مقدار آب را کمتر بگیریم و از آب گوشت استفاده کنیم،خوشمزه تر می شود
Leave a Comment