سالاد بروکلی
سبزیجات تیره کلمیان مانند گل کلم و بروکلی پروتئین را در نواحی پرخطر رگها فعال میکند. یک ماده شیمیایی به نام سولفوروفان در سبزیجات وجود دارد که امکان محافظت در برابر بیماریهای قلبی از طریق خوردن سبزیجات را باعث میشود.
هر چه بیشتر کلم بروکلی (و حتی کلم فندقی) خورده شود، خطر سرطان روده بزرگ و راستروده (انتهای روده بزرگ) در مردان کمتر می شود. کلم بروکلی با کاهش شیوع سرطانهای حلق، دهان، معده، پروستات معده و مثانه مرتبط است.
بروکلی دارای مادهای بنام سولفورافان است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش میدهد. دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین ث، فیبر و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است و یک آنتیاکسیدان قوی بهشمار میآید. کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است.
سس فرانسه
داستانهای ضد و نقیضی در مورد چگونگی پیدایش این سس وجود دارد، بسیاری از صاحب نظران معتقدند، اولین بار این سس به صورت مخلوطی از زرده تخم مرغ و روغن، در سال ۱۷۵۶ میلادی در فرانسه تهیه شد. گفته میشود این سس، نخستین بار توسط آشپزهای فرانسوی تهیه شده است. بسیاری میگویند، این سس شبیه ترکیبی است که در روم باستان از مخلوط روغن زیتون و تخم مرغ تهیه میشد و این روزها به این شکل عرضه میشود. اما تولد واقعی این سس به سال ۱۹۱۰ باز میگردد، که <نینا هلمن> یک آلمانی مهاجر در نیویورک، سسی را به منظور فروش بیشتر ساندویچهای مغازه شوهرش تهیه کرد. او این سس را به جای کره در ساندویچهایش استفاده میکرد. او به تدریج در طعم سس خود تنوع ایجاد کرد و در سال ۱۹۱۲، کارخانه این سس را ساخته و اسمشرا>Best Food<گذاشت.
Leave a Comment