همه چیز درباره فواید و مضرات خیار
خیار حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی از جمله ویتامین C، بتاکاروتن، منگنز و کلی آنتیاکسیدان دیگر مانند کرستین، اپیژنین، لوتئولین و غیره میباشد. این آنتیاکسیدانها قاتل رادیکالهای آزاد شوم بوده و همچنین ضدالتهاب هستند.
خواص دارویی
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن میباشد و به هضم غذا کمک میکند.
۱) خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان میکند.
۲) خیار ادرارآور است.
۳) خیار خون را تصفیه میکند.
۴) سوپ خیار حبس البول را از بین میبرد.
۵) عصاره برگهای لهشده خیار ایجاد تهوع میکند بنابراین در مسمومیتها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف میشود.
۶) خیار عطش را تسکین میدهد.
۷) خیار ملین است.
۸) خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین میبرد و صورت را جوان میکند.
۹) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستوشو دهید.
خیار و تأثیر آن روی پوست و مو
خیار سرشار از آب است و مصرف آن برای شفافیت پوستتان موثر است. اگر پوست خیار را دوست ندارید آن را دور نریزید و بدانید که پوست آن برای تسکین خارش پوست و آفتاب سوختگی مفید است. اگر میبینید که چشمهایتان پف کرده، زیر چشمهایتان گود رفته یا سیاه شده است خیار را دریابید چون خواص ضدالتهابی آن برای رفع این قبیل مشکلات کار ساز است.
سیلسیوم و گوگرد موجود در خیار به رشد سریعتر موها کمک میکند. برای این که بیشتر از خواص این سبزی بهرهمند شوید آب آن را با آب هویج یا آب اسفناج مخلوط کنید.
خیار و خواص ضدسرطانی آن
ژوهشهای صورت گرفته در خصوص خواص ضدسرطانی خیار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما با این حال بهتر است بدانید که محققان ابراز امیدواری کردهاند بتوانند از ترکیبات موجود در خیار به نام «کوکوربیتاسینها» داروهای ضدسرطانی بسازند. محققان معتقدند که این ترکیبات میتوانند جلوی ظهور و رشد سلولهای سرطانی را بگیرند. از این گذشته این میوه سبزی حاوی مواد مغذی ضدسرطان دیگری به نام لیگنانها هم میباشد. اگر میخواهید سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان پروستات از شما دور باشد خیار بیشتری میل کنید.
خیار برای لاغری و هضم غذا
خیار کم کالری و در عین حال سرشار از آب است. برای همین هم برای افرادی که قصد لاغری دارند بسیار مفید است. میزان بالای آب و فیبرهای غذایی موجود در خیار باعث میشود که بدنتان از شر سموم موجود در سیستم گوارشی خلاص شود و هضم غذا هم با راحتی بیشتری صورت بگیرد. اگر دچار یبوست هستید توصیه میکنیم که هر روز خیار میل کنید. به خاطر این که مصرف منظم خیار یک درمان طبیعی برای یبوست محسوب میشود.
خیار برای سلامت مفاصل و بهبود نقرس
خیار یکی از منابع سیلیس است که برای سلامت مفاصل بسیار مفید است. از این گذشته خیار سرشار از ویتامینهای A، B1، B6، C و ویتامین D، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم و پتاسیم میباشد. ترکیب آب خیار با آب هویج برای تسکین نقرس و دردهای آرتریتی مفید است به خاطر اینکه میزان اسید اوریک را کاهش میدهد.
آب خیار
آب خیار حاوی هورمونی است که سلولهای پانکراس برای تولید انسولین به آن نیاز دارند. انسولین نیز برای بیماران دیابتی مفید است. محققان به این نتیجه رسیدند که یکی از ترکیبات خیار به نام استرول میتواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند. از این گذشته این سبزی حاوی میزان زیادی پتاسیم، منیزیم و فیبرها است. حتماً میدانید که فیبرهای غذایی برای تنظیم فشار خون بالا بسیار مفید است.
مضرات خیار
کسانی که اسهال هستند از خوردن خیار خودداری کنند.
بهتر است کودکان کم سال کمتر خیار بخورند.
خوردن خیار با پوست , مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد, دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد میکند.
برای معدههای ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد.
اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد میکند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیاربه آنها نمیسازد و باعث تحریک دل درد میشود
اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
یکی از مضرات خیار این است که باعث عدم جذب ویتامین ث در بدن میشود اخلاط را زیاد مینماید.
کسانی که ضعف دید دارند و یا رماتیسم و یا زخم روده و اثنیعشر، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمر درد از خوردن خیارشور خودداری کنند.
کسانی که کولیت دارند از خوردن خیار خودداری کنند.
خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانی که نمی توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.
Leave a Comment